Bilangan Responden SPePL

E-mail Print PDF

Untuk makluman, pihak ibu pejabat telah mengubah kadar penentuan bilangan responden. Setiap ILJTM dikehendaki agar memastikan bilangan responden adalah melebihi 30% dari jumlah pelajar bagi setiap kelas, namun sebaiknya amat digalakkan agar penilaian dilakukan semaksima mungkin agar bilangan 100% responden dapat dicapai bagi mendapatkan gambaran sebenar sesuatu program latihan agar penambahbaikan berterusan dapat dijalankan dari masa ke semasa.

 

Masalah komen berulang

E-mail Print PDF

Jika terdapat ILJTM yang menghadapi masalah komen, cadangan dan ulasan yang berulang di dalam laporan mereka, masalah tersebut boleh di atasi dengan cara muaturun fail bernama 'Heal Komen.mdb' dan run fungsi tersebut mengikut kaedah yang telah ditetapkan.

[ Download | Info ]

 

Upgrading SPePL

E-mail Print PDF

Adakah anda bersetuju jika SPePL di'online'kan bagi mengatasi masalah pegawai yang menguruskan SPePL ini keliru akan kaedah setup serta mengaplikasi SPePL_Link dan SPePL-XTRAK? Harus diingatkan bahawa dengan SPePL yang di'webbase'kan, ianya akan memudahkan penggunaan sistem kerana setup setting tidak perlu dilakukan, namun institut perlu mempunyai bengkel/bilik komputer yang mempunyai akses kepada talian internet bagi membolehkan talian berkomunikasi secara terus dengan server JTM. Sila lakukan undian anda disini (klik sini)

 

Tutorial

E-mail Print PDF

Anda kini boleh melihat video tutorial bagi membantu anda melancarkan proses penggunaan SPePL. Klik Tutorial di menu sebelah kiri (di bawah menu Muatturun) dan pilih tutorial yang ingin anda lihat.

 

Versi Terbaru

E-mail Print PDF

SPePL dan XTRACTOR kini telah dikemaskini dan ditambahbaik. Sila muatturun kedua-dua aplikasi untuk digunapakai (Sistem lama adalah tidak sah untuk digunakan lagi)

Untuk makluman, XTRACTOR dan SPePL boleh digunakan seperti biasa, namun SPePL kini dilengkapi dengan ciri mengimport (migrate) data dan setup dari SPePL versi terdahulu anda (yang tidak lagi sesuai digunakan) untuk kemudahan anda.

Untuk migrate data tersebut, sila pindahkan SPePL asal anda ke folder SPePL di C: dan renamekan database SPePL menjadi SPePL-DUMP. Sistem baru akan mencari address sistem lama di C:\SPePL\SPePL-DUMP

Untuk penerangan lanjut sila hubungi saya.

Terima kasih

 

Kajian Kesesuaian Sesi Penilaian SPePL

E-mail Print PDF

Adalah dimaklumkan bahawa satu kajiselidik berkaitan kesesuaian sesi penilaian SPePL sedang dijalankan memandangkan terdapat cadangan dari pihak institut untuk meminda sesi penilaian SPePL ke bulan yang lebih bersesuaian. Arahan semasa bagi perlaksanaan sesi penilaian ini adalah bagi bulan Mac dan September setiap tahun. Oleh demikian, tuan/puan diminta untuk memberi maklumbalas dalam kajiselidik ini supaya hasil kajian akan dibawa ke mesyuarat bagi perbincangan sesi penilaian yang lebih sesuai. Tuan/puan diminta agar berbincang dengan pihak pengurusan institut bagi mendapatkan tempoh penilaian yang sesuai kerana maklumbalas tuan/puan dianggap sebagai maklumbalas rasmi dari intitusi yang tuan/puan wakili. Berikut merupakan pautan ke kajiselidik tersebut:

http://www.jtm.gov.my/kajian_online/sesispepl

 

 

SPePL Versi Ibupejabat

E-mail Print PDF

Satu sistem baru SPePL versi ibupejabat sedang dalam proses pembangunan yang mana akan dapat membantu mengurangkan beban institut dalam penyediaan laporan analisa. Kelak apabila ianya berjaya pihak institut tidak perlu lagi melakukan analisa untuk ibupejabat. Ibupejabat sendiri akan melakukan analisa dan menjana sendiri laporan setiap institut. Institut hanya perlu menghantar sistem 'XTRACTOR' bagi membolehkan SPePL Ibupejabat mengambil data dari SPePL institut masing-masing.

 

Oleh demikian institut adalah diminta agar menghantar Sistem 'XTRACTOR' yang mengandungi data penilaian bagi bulan September 2011 kepada saya di alamat email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  dan This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it (ezam_freelancer) bagi membolehkan analisa setiap institut dijalankan. Sila hantarkan kepada kedua-dua email memandangkan adakalanya email rasmi tidak dapat membuka attachment berkaitan.

 

Sekian Terima Kasih.

 


 

Manual email XTRACTOR

E-mail Print PDF


EMAIL
Sila email file XTRACTOR tersebut ke ibupejabat menggunakan email saya iaitu:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it (ezam_freelancer)
dan c.c. kepada
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

P/S: Utamakan yahoo mail kerana mail jabatan menyekat muatturun XTRACTOR

  

 

Setuju SPePL ini di'online'kan?
 
Adakah tuan/puan faham kaedah penggunaan SPePL ini
 
Kaedah yang anda selesa gunakan dalam Penilaian Latihan dan Pengajar
 
Sila nilaikan SPePL ini